Stenstorps pastorat ligger i Västergötland och är ett landsbygdspastorat med alla de glädjeämnen som detta innebär. Här bor drygt 5 300 invånare i fyra församlingar med tolv kyrkor. Kommunikationerna är bra och Stenstorps tätort har egen järnvägsstation utmed stambanan. Med tåg är det knappt en timme hit från Jönköping och dryga timmen från Göteborg.

Vi söker kyrkoherde

Vi söker dig som ser fördelarna med att arbeta i ett pastorat där det är nära mellan människor, och där kyrkan står mitt i byn.

Som kyrkoherde får du ett mångskiftande arbete, som spänner över hela kyrkans verksamhet. Vid sida har du ett arbetslag med cirka 25 medarbetare. Det finns också ett antal engagerade ideella medarbetare och förtroendevalda i pastoratet.

Om dig

Vi tror att det är bra om följande egenskaper passar in på dig:

• Du är en jordnära andlig ledare som tycker om att samarbeta.
  • Du lyssnar på vad andra har att säga, men kan också leda och delegera.
  • Du förstår landsbygdspastoratets traditioner, men har även visioner för kyrkans roll när samhället förändras.
  • Du tycker om att arbeta med människor i alla åldrar, och vill gärna utveckla barn- och ungdomsarbetet.
  • Du är trygg som person, och kan bjuda på dig själv.
  • Du har några års erfarenhet av att leda andra.

Kontakt

Mer upplysningar om tjänsten och pastoratet kan ges av kyrkorådets ordförande Lars-Erik Kullenwall, 070-531 85 47. Du kan också tala med någon av de två som vikarierat som kyrkoherde de senaste åren. Bengt-Åke Öhgren 070-899 00 75, Maria Ytterbrink, 070-215 53 63.

Facklig representanter är:
Vision: Björn Carlstedt 0511-285 30
Akademikerförbundet, SSR: Josefine Johansson 08-617 44 22
KyrkA: Anna-Lisa Saar 08-441 85 71

Välkommen med din ansökan senast 12 augusti. Intervjudag blir den 24 augusti i Stenstorps församlingshem.

Din ansökan ska innehålla ett personligt brev där du berättar om dig själv och ditt intresse för tjänsten. Du behöver också skicka med cv, kontaktuppgifter på tre referenter samt kopia av prästvigningsbrev, grundläggande teologisk examen och bevis på genomgången behörighetsgivande kyrkoherdeutbildning.

Skicka ansökan till stenstorps.pastorat@svenskakyrkan.se eller Stenstorps pastorat, Prästgatan 6, 521 60 STENSTORP

VÅGA SPRÅNGET!

Uppsala stift

Kyrkoherde till...

Luleå stift

Vi söker en kyrkoherde

Vi söker en kyrkoherde

Vi söker ny kyrkoherde

Visby stift

Kyrkoherde 100%

Skara stift

Vi söker Kyrkoherde!

Är du vår nya kyrkoherde?

Stockholms stift