Svenska kyrkan Boden består av fyra församlingar – Edefors, Gunnarsbyns, Sävasts och Överluleå församlingar. Och så har vi de gemensamma delarna: kyrkogårdsverksamheten, kansliet, information/expedition och serviceenheten. Hos oss jobbar ca 55 medarbetare, ett 60-tal förtroendevalda och ett stort antal ideella medarbetare. Tillsammans arbetar vi engagerat med att bidra till ett gott liv för alla som lever och verkar här i Boden. Vi är måna om en god arbetsmiljö och jobbar aktivt för att vår arbetsplats ska präglas av öppenhet och gemenskap. Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare med respekt för allas lika värde.

Kyrkoherde till Svenska kyrkan Boden

Vi vill bygga en kyrka för en växande framtidsTRO i Boden. Vill du vara med och leda och utveckla kyrkans liv och verksamhet i ett av Sveriges mest spännande utvecklingsområden? Ansök senast 24 juli.

Som kyrkoherde har du det yttersta ledningsansvaret i enlighet med pastoratets gemensamma visioner och övergripande mål. Tillsammans med pastoratets övriga chefer arbetar du i nära samarbete med kyrkoråd och förtroendevalda. Du leder pastoratets ledningsgrupp, som består av biträdande kyrkoherde, kanslichef, verksamhetschef och kommunikatör.

Som kyrkoherde i Svenska kyrkan Boden är du en tydlig och närvarande ledare med hög tillgänglighet i hela pastoratet. Du bidrar till att kyrkan är en naturlig del av samhällslivet, och är gärna med och företräder kyrkan i vårt samarbete med olika aktörer i samhället.

Ditt uppdrag

Vi söker en kyrkoherde som vill anta utmaningen att leda och utveckla kyrkans arbete i ett område som präglas av en stark framtidstro med många planerade nyetableringar av verksamheter och industrier, bland annat kopplade till hållbar utveckling. Närheten till Luleå och övriga orter i fyrkanten-området gör Boden till en attraktiv plats att bo på med stor inflyttning och nybyggnation.

I uppdraget ligger ett övergripande ansvar för verksamhet, personal, arbetsmiljö och ekonomi. Du har en strategiskt viktig roll att med lyhördhet och genuint intresse för både verksamhet och medarbetare se till pastoratets olika delar, och verka som en sammanhållande kraft.

Tidigare erfarenhet

Du är präst i Svenska kyrkan och innehar tidigare erfarenhet av ledarskap i församling eller pastorat eller annan likvärdig tjänst. Utöver behörighetsgivande kyrkoherdeutbildning är det meriterande med ytterligare ledarskapsutbildning.

Kunskap och kompetens

Du har ett kommunikativt och tillitsfullt ledarskap med en förmåga att samla hela pastoratet kring mål och visioner. För dig är det självklart att leda och utveckla genom samverkan med andra, både inom och utanför organisationen. Du är trygg i din identitet, räds inte konflikter och vågar fatta beslut även i de mest obekväma frågorna. Du är nytänkande och nyfiken, och utvecklar goda relationer för ett utökat ekumeniskt arbete inom Boden.

Som person tror vi att du är flexibel och stresstålig med en god självinsikt. Du kan inspirera, motivera och skapa delaktighet, förtroende och engagemang. Ditt andliga ledarskap omfattar såväl anställda som församlingsbor och du verkar för att locka fler medlemmar till kyrkan.

Om tjänsten

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100% med tillträde efter överenskommelse.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
Körkort B samt tillgång till bil är ett krav.

Välkommen med din ansökan, senast den 24 juli, till: bodens.pastorat@svenskakyrkan.se.

Alternativt:
Bodens pastorat
Strandplan 25
961 34 Boden

Ansökan ska innehålla personligt brev, CV, och prästbrev. Märk din ansökan "Kyrkoherde".

För närmare upplysningar kring tjänsten kontakta:
Christer Carlsson, kyrkorådets ordförande, 070-364 31 00, c.carlsson.boden@gmail.com
Daniel Lindealv, kanslichef, 0921-775 30, daniel.lindealv@svenskakyrkan.se

Vi söker ny kyrkoherde

Linköpings stift

Är du vår nya kyrkoherde?

Stockholms stift

Kyrkoherdetjänst, Burs...