Som församling består vi av människor som du och jag. På samma sätt som vi människor är olika är församlingens olika kyrkor och delar det. Mycket beroende på vilka vi är som vill vara med och forma dem. Vi behöver inte vara lika. Vi är inte menade att vara lika. Men vi är alla bjudna till en gemenskap som är större än vi själva. Vi förenas genom längtan efter Guds kärlek och omsorg. Vi vill vara en oas av små och stora gemenskaper. Där kan du och jag vara viktiga pusselbitar. Tillsammans kan vi få bli del av en helhet i en värld som är brusten. Oavsett vem du är, vill vi erbjuda sammanhang där vi får träffa varandra och möta Gud – en Gud som befriar och bär.

Kapell- och krematorievaktmästare, 100 %

Varbergs församling förvaltar två begravningsområden, S:t Jörgens kyrkogård och Östra kyrkogården i centrum. I hjärtat av S:t Jörgens kyrkogård ligger S:t Jörgens kapell och krematorium samt det relativt nybyggda Birgittakapellet med tillhörande bisättningsrum.

Krematoriet ingår i kyrkogårdsförvaltningen inom Varbergs församling och handhas utav krematorietekniker, krematorievaktmästare och kapell- och krematorievaktmästare. Personalstyrkan behöver utökas samt förberedas för en framtida pensionsavgång.

Tjänsten är delad mellan kapelltjänstgöring samt krematorievaktmästaruppgifter.

Varbergs församling söker en kapell- och krematorievaktmästare, 100%

Arbetsuppgifter:

• Ansvara för begravningsceremonier i kapellet som bla innebär kontakt med anhöriga och begravningsentreprenörer, ceremoni före/efterarbete, utplacering av kondoleansblommor, gravplatsvisning, utlämning av urna/aska vid berörd grav.
  • Tillsammans med kollegor ansvara för skötsel och kontroll av kapellverksamhet.
  • Bistå vid krematorieuppgifter som exempelvis kistmottagning, bisättning, kremering, askhantering, förvaring av aska, uthämtning/utlämning av urnor och aska.
  • Administrering i programmet Webaveny, registrering av nya gravplatser i Aveny Grav.
  • Urna/asknedsättning, gravöppning/återfyllnad av urna/askgrav, gravsättning i minneslundar och askgravlundar, gravsättning av förvaltningen, montering av minnesplattor.

Kvalifikationer:

• Du har fullföljd gymnasieutbildning och gärna eftergymnasial utbildning.
  • Erfarenhet av styr- och reglerutrustning är meriterande.
  • Goda datorkunskaper för administrativa och reglertekniska uppgifter.
  • Vara positivt inställd till kompetensutveckling och fortbildning.
  • B- körkort för manuell växellåda är ett krav

Personliga egenskaper

Vår arbetsplats präglas av samarbete och respekt. Inom kapelltjänstgöringen kommer du i kontakt med sörjande människor, ofta från olika kulturer, där alla människors lika värde är grundläggande. Det är viktigt med ett respektfullt bemötande i alla kontakter.

Inom krematorietjänstgöringen krävs stor noggrannhet, struktur och självständighet samtidigt som samarbetet med övriga kollegor är av största vikt. Att vara flexibel, lösningsorienterad och serviceinriktad är viktigt och vi ser gärna att du har vana av teamarbete. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi kan komma att begära utdrag ur belastningsregistret.
Heltid, dagtid. Tillträde efter överenskommelse.
Intervjuer kommer att ske i början av januari.

Ansökan senast den 22 december 2022
Ansök via varbi: svenskakyrkan.varbi.com