Värnamo pastorat är präglad av sin bygd med ett stort ideellt engagemang och en kyrklig bredd. Staden växer och vi vill fortsätta att vara en tydlig, synlig och tjänande kyrka mitt i byn. Här finns ett spännande socialt företag, gott om engagerade förtroendevalda och kompetenta ideella. Pastoratet omfattar Värnamo församling samt Nydala-Fryele församling. Vi är ett pastorat med ena foten i den moderna småstadscharmen och den andra i småländsk natur på landsbygden. Här finns drygt 13 000 kyrkotillhöriga och ett aktivt församlingsliv där mässan, liksom diakoni och undervisning, får stå i centrum i pastoratets andliga liv. I Värnamo pastorat arbetar ca 50 anställda och utöver det ett 30-tal personer i en arbetsmarknadsåtgärd kallad Pelarsalen. Vi är ETT pastorat och ETT arbetslag, men rymmer flera gudstjänstgemenskaper.

Organist / Kyrkomusiker 100%

En av våra kyrkomusiker har gått vidare till annan tjänst och vi letar nu efter en efterträdare! Är du den vi söker? Vi vet att tillgången på organister är liten så även du med annan inriktning är välkommen att söka.

Som organist i Värnamo pastorat har du din huvudsakliga arbetsplats i församlingshemmet i Värnamo med särskilt ansvar för musiken vid gudstjänster och kyrkliga handlingar i Värnamo kyrka och Fryele- Nydala kyrkor. Du är en del av ett musikerlag om sammanlagt fyra personer.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

• Under veckorna spelar du på begravningar, andakter, dop och vigslar enligt schema
  • Ansvara för musiken på gudstjänster och konserter
  • Samordna musikarbetet i pastoratet
  • Leda och utveckla våra kyrkokörer
  • Samarbeta med kulturinstitutioner i kommunen

• Tillsammans med präster, diakoner och andra medarbetare vill utveckla gudstjänstmusiken i Värnamo pastorat
  • Har god samarbetsförmåga och kan arbeta både självständigt och i team

Vi lägger stor vikt vid den personliga lämpligheten för tjänsten och förmågan till ett gott och utvecklande samarbete. Tillträde efter överenskommelse.

Tjänsten kräver körkort och tillgång till bil.

Välkommen att skicka in din ansökan till varnamo.pastorat@svenskakyrkan.se eller Värnamo pastorat, Box 624, 331 26 Värnamo. Sista ansökningsdag är den 30 september.

Frågor om tjänsten lämnas av kyrkoherde Pär-Magnus Möller eller arbetsledande diakon Marie Nilsson.

Marie Nilsson
Värnamo pastorat