Melleruds pastorat ligger i natursköna Dalsland. Kommunen har goda kommunikationer till Karlstad, Trollhättan och Göteborg. I Mellerud bor ca 10 000 invånare och ca 65% är kyrkotillhöriga. I pastoratet finns fyra församlingar och elva kyrkor. Pastoratet har ett rikt arbete som riktar sig till olika åldrar, som vi vill fortsätta att utveckla. Arbetslaget består av 45 personer och vi har ett nära samarbete med ideella. Vi arbetar gärna tillsammans i team.

Vi söker en kantor

Melleruds pastorat är en glesbygdsförsamling nära Skandinaviens mitt, beläget i Dalsland, Karlstads stift, som söker en kantor

Tjänsten är en musikertjänst med inriktning på gudstjänster och kyrkliga handlingar, samt körer bland barn och ungdomar. Vi söker dig som är utexaminerad kantor som delar vår kyrkas tro och bekännelse.

Körkort med B-behörighet krävs för tjänsten.

Vi värdesätter social kompetens, drivkraft och flexibilitet.

Pastoratet medverkar gärna i sökandet av bostad.

Melleruds pastorat är ett pastorat i glesbygden av Karlstad stift, Dalsland, med goda kommunikationer mot Göteborg och Karlstad. Pastoratet har 45 anställda och arbetslaget är en välfungerande grupp med kompetenta medarbetare. Verksamheten bedrivs i våra fyra olika församlingar Bolstad, Holm, Ör och Skållerud och en indelningsändring är på gång.

• Vill starta upp och utveckla ungdomskör samt leda barnkörer.
  • Önskar vara med och utveckla ett rikt och varierat gudstjänstliv.
  • Vill fortsätta att utveckla församlingsverksamhet.
  • Tycker om att arbeta i team.
  • Är engagerad, lyhörd och flexibel.

Varaktighet/Arbetstid: Tjänsten är en tillsvidareanställning om 100% med tillträde efter överenskommelse
Arbetsgivare: Svenska kyrkan Melleruds pastorat
Lön: Månadslön

Vi tillämpar löpande rekrytering för tjänsten. Finner vi rätt person, avslutas rekryteringen. Dröj därför inte med din ansökan.

Ansökan skickas till: mellerud.pastorat@svenskakyrkan.se eller till vår postadress:

Melleruds pastorat
464 22 MELLERUD

Välkommen med din ansökan!

Kontaktperson för frågor eller mer information:

Kyrkoherde: Lena Hildén, tel. 0730-54 01 46
Kyrkorådets ordförande: Margareta Wårlén, tel. 0761-19 59 28